Една законова промяна сама по себе си не може да върне усещането за справедливост,

...
Една законова промяна сама по себе си не може да върне усещането за справедливост,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Усещането за справедливост не се постига само със законови промени

Една законова промяна сама по себе си не може да върне усещането за правдивост, съобщи в студиото на Euronews Bulgaria правосъдният министър Крум Зарков. Промените са важни, с цел да се демонстрира политическа воля и да се дадат правомощия на органите, които трябва да изпълняват закона. Според министър Зарков трябва да се ползват тези санкции, които да имат мощен предпазен ефект и да се извършват дейно.

На въпрос по отношение на екстрадицията на Илиян Тодоров, правосъдният министър отговори следното:

 
Прокуратурата изиска съдействието на Министерството на правораздаването и ние незабавно го оказахме. Изпратили сме всички нужни документи към Узбекистан за неговата екстрадиция. Чакаме отговор от там. Тя се случва по периодите и по правото на страната, в която той (Илиян Тодоров – бел. ред.) се намира в този момент. Ще ви осведомяваме навреме.
Неизбежността на наказването от време на време е по-важно, счита министърът. Той е уверен, че килърът от „ Соло “ ще излежи своята присъда.

„ Последните месеци ние възстановихме Съвета за криминологични проучвания, който беше закрит. Той има за цел точно да огледа тези въпроси от научна позиция – изучавайки както закона, по този начин и неговото използване, по този начин и действителните му резултати. Стъпвайки на експертиза – криминологична, правна, статистическа и друга, тъй че да можем да създадем закон, който в действителност да е съответен и да се ползва по метод, по който никой да не може да се отклони от заслуженото си наказване “, изясни министърът на правораздаването.

Методологията не е нова, само че за жалост беше спряла да се ползва, уточни Зарков.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР